Laser Fractional

Fractional laser : Ένα σύγχρονο μη χειρουργικό lifting.

Οι δύο κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην γήρανση του δέρματος είναι η αφυδάτωση και η χαλάρωση.

Η χαλάρωση του δέρματος, οφείλεται στην σταδιακή μείωση της ποσότητας του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο χόριο του δέρματος. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη αποτελούν ένα πρωτεϊνικό πλέγμα, υπεύθυνο για την ελαστικότητα και την σύσφιξη του δέρματος.Πρέπει να περάσουν αρκετά έτη, ούτως ώστε η απώλεια αυτού του πλέγματος να επιφέρει ορατά σημάδια χαλάρωσης.

 

Το fractional laser, δηλαδή κλασματικό, δηλώνει πως μόνο ένα κλάσμα του δέρματος εκτίθεται στην επίδραση του laser. Τα κλασματικά λέιζερ δουλεύουν δημιουργώντας μικροσκοπικές οπές στο δέρμα. Το δέρμα αποκρίνεται με γρήγορη επούλωση και ξεφλούδισμα των παλαιών “χαλασμένων κυττάρων” για να αποκαλύψει νέο υγιές δέρμα. Συγκεκριμένα, προκαλεί πολλαπλούς θερμικούς μικροτραυματισμούς με ελεγχόμενες παραμέτρους, όπως ένταση ενέργειας, βάθος διείσδυσης, διάμετρος μικροτραύματος, πυκνότητα σάρωσης και άλλα.

 

Συγκεκριμένα το fractional laser θερμαίνει το νερό εντός των επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος, προκαλώντας την εξάχνωση τόσο του νερού, όσο και των ιστών του. Ακολουθεί η επούλωση του δέρματος, όπου από τα τοιχώματα των χιλιάδων μικροτραυμάτων παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη.

 

Το νέο δέρμα είναι πιο υγιές με λιγότερες ορατές γραμμές, ρυτίδες, βλάβες από τον ήλιο και ουλές.

 

Τα fractional laser μπορούν να βελτιώσουν την ελαστικότητα του δέρματος, την υφή, τις λεπτές γραμμές και τις βαθιές ρυτίδες, τις ουλές ακμής και τις ηλιακές κηλίδες έχοντας αναπλαστικό και συσφυγκτικό αποτέλεσμα.

 

Πώς εκτελείται μια θεραπεία με fractional laser;

Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας, ο γιατρός σας θα χρησιμοποιήσει τους πολλαπλούς παλμούς φωτός laser στην περιοχή θεραπείας, ελέγχοντας επιλεκτικά το βάθος της διείσδυσης. Για τους περισσότερους ασθενείς, η ελάχιστα επεμβατική θεραπεία με με fractional laser δεν συνεπάγεται σημαντικό πόνο. Ωστόσο, πριν από μια θεραπεία, ένα τοπικό αναισθητικό χρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθήσει να ανακουφίσει οποιαδήποτε δυσφορία. Κατά μέσο όρο, η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Για τους περισσότερους ασθενείς, μία θεραπεία είναι επαρκής. Για όσους έχουν σοβαρές ουλές ακμής ή βαθιές ρυτίδες, μπορεί να συνιστώνται πρόσθετες θεραπείες. Παρόλο που πολλοί ασθενείς είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην εργασία εντός μιας ημέρας, ο χρόνος διακοπής θα ποικίλει. Γενικά η θεραπεία εξειδικεύεται ως προς την έντασή της και άρα χρειάζεται κι ανάλογο χρόνο αποθεραπείας, που κυμαίνεται από 1-2 μέρες έως μία εβδομάδα.Μετά από μια θεραπεία, ένας ασθενής θα παρατηρήσει ερυθρότητα, σαν ένα ήπιο ηλιακό έγκαυμα.

 

Πότε μπορείτε να περιμένετε αποτελέσματα από κλασματικές με fractional laser θεραπείες και πόσο καιρό θα διαρκέσουν;

Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν άμεση βελτίωση μετά από μία μόνο θεραπεία. Επειδή η διαδικασία προκαλεί νέα παραγωγή κολλαγόνου, συνεχίζεται η βελτίωση για έως και 6 μήνες. Το νέο κολλαγόνο θα προσθέσει δομή στο δέρμα, δίνοντάς του πρόσθετη δύναμη και ανθεκτικότητα.Η θεραπεία με fractional laser θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική για τα περισσότερα άτομα. Ωστόσο, η θεραπεία μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους.

 

Ο δερματολόγος μπορεί να καθορίσει εάν είστε καλός υποψήφιος για μια τέτοια θεραπεία με fractional laser.

 

Ενδείξεις:
  1. Σύσφιξη δέρματος
  2. Ανάπλαση δέρματος
  3. Θεραπεία ρυτίδων – ραγάδων
  4. Φωτογήρανση
  5. Εξάλειψη δυσχρωμιών
  6. Ουλές ακμής
  7. Χειρουργικές ουλές

 

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε το Edge ONE – Fractional Laser CO2 της εταιρείας Jeisys το οποίο έχει καθιερωθεί ως το «Global Gold Standard» στην κατηγορία του λόγω των αποδεδειγμένα ασύγκριτων τεχνολογικά χαρακτηριστικών του καθώς και για την άριστη και απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής του. Διαθέτει επίσης και χειρουργική κεφαλή (Surgical mode), για τη διενέργεια αφαιρέσεων δερματικών βλαβών.