Κλασική Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF)

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια σύνθετη διαδικασία, που αποτελείται από πολλά επιμέρους στάδια.

 

Πριν την έναρξη του προγράμματος, πραγματοποιείται η εκτενής ενημέρωση τους ζεύγους γύρω από τις παραμέτρους της συγκεκριμένης μεθόδου.

 

Έτσι, το ζεύγος λαμβάνει ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με τον απαραίτητο εργαστηριακό έλεγχο, τη φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθηθεί καθώς και το συνολικό πρόγραμμα που πρόκειται να εφαρμοστεί.

Ο εργαστηριακός έλεγχος της συζύγου περιλαμβάνει τις εξής εξετάσεις:
  1. Ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης και τεστ δρεπανώσεως (για τον εντοπισμό στίγματος μεσογειακής ή δρεπανοκυτταρικής αναιμίας)
  2. Ομάδα αίματος, Rhesus
  3. Έλεγχος αντισωμάτων για: ερυθρά, HIV, τοξόπλασμα, CMV, RPR ή VDRL, HbsAg (αυστραλιανό αντιγόνο) και anti-HCV/ολικό
  4. Test Pap (εφόσον δεν έχει διεξαχθεί κατά το τελευταίο έτος)
  5. Καρδιολογική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα
  6. Μαστογραφία

 

Ο σύζυγος υπόκειται και αυτός σε εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν έλεγχο αντισωμάτων για τον ιό HIV, για HbsAg (αυστραλιανό αντιγόνο), VDRL ή RPR και anti-HCV/ολικό.

Φαρμακευτική αγωγή

Το στάδιο αυτό περιλαμβάνει τη συνταγογράφηση των φαρμάκων, τα οποία προκαλούν τη διέγερση των ωοθηκών –το σημαντικότερο, ίσως, βήμα για μια επιτυχή εξωσωματική γονιμοποίηση– αλλά και την υποστήριξη της ωχρινικής φάσης, η οποία λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την εμβρυομεταφορά.

 

Σε γενικές γραμμές, το κόστος των φαρμάκων για μια εξωσωματική γονιμοποίηση είναι αρκετά υψηλό, γι’ αυτό και προτείνεται στο ζεύγος να απευθυνθεί στον ασφαλιστικό του φορέα για τη συνταγογράφηση.

 

Πρόγραμμα

 

Παρέχονται αναλυτικές οδηγίες στο ζεύγος για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει σε καθημερινή βάση ως προς τη φαρμακευτική αγωγή και τις εξετάσεις.

 

Προγραμματίστε το ραντεβού σας

 

Για ραντεβού, προληπτικό έλεγχο ή επίλυση ιατρικών προβλημάτων, καλέστε μας στο 210 7220629 (ώρες λειτουργίας γραμματείας ιατρείου) ή μιλήστε με την υπεύθυνη μαία Αναστασία Νομικού 6971909090 (ώρες λειτουργίας ιατρείου)
Διεύθυνση 1: Βασ. Σοφίας & Δ. Αιγινήτου 4, Αθήνα – Στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής

 

Διεύθυνση 2: Συντ. Ζησιμοπούλου 15, Π.Φάληρο

 

Email: [email protected]

 

Facebook: Ioannis Kalogirou

 

Instagram: doctor_kalogirou_official