Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι μια απλή διαδικασία κατά την οποία εγχύουμε με τη βοήθεια πολύ μικρών βελόνων (dermapen είτε ενέσιμα) βιοδραστικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και διαλύματα υαλουρονικού οξέος στο κατώτερο χόριο.

 

Όταν απλώνουμε μια ουσία στην επιδερμίδα ένα μικρό ποσοστό της απορροφάται και η απορρόφηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (π.χ. μέγεθος μορίου της ουσίας, κατάσταση επιδερμίδας, υγρασία κλπ).

 

Χρησιμοποιώντας τη μεσοθεραπεία δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα μέσω των οποίων μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν δραστικές ουσίες και να φτάσουν ως το χόριο.

 

Αυτό μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα των θεραπειών μας και έχει εφαρμογή σε θεραπείες αντιγήρανσης, ουλών, μελάσματος, ενυδάτωσης και σύσφιξης.

 

Μεσοθεραπεία και Dermapen:

  • Στο χόριο οι πολλαπλοί μικροτραυματισμοί κινητοποιούν το μηχανισμό επούλωσης του.
  • Τοπικά δημιουργείται μικροαιμορραγία, άσηπτη φλεγμονή και επακόλουθη παραγωγή αυξητικών κυτταρικών παραγόντων.
  • Όλα αυτά οδηγούν στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή μορίων κολλαγόνου και ελαστίνης, πρωτεογλυκανών και άλλων δομικών πρωτεϊνών του στρώματος.
  • Βέβαια απαιτούνται επαναλαμβανόμενες θεραπείες ώστε να συνεχιστεί η ιστική αναδόμηση και να προκληθεί κολλαγονογένεση, η οποία είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο

 

Το βασικό πρωτόκολλο είναι 4 – 6 συνεδρίες. Ωστόσο η μεσοθεραπεία εξατομικεύεται ανάλογα με την ανάγκη της επιδερμίδας

 

Τι αποτελέσματα έχει η μεσοθεραπεία και πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με το είδος της θεραπείας και τον στόχο της. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα φαίνονται μετά την δεύτερη τρίτη συνεδρία. Διαρκούν εφόσον συνδυαστούν με σωστή φροντίδα του δέρματος, σωστή διατροφή και σωστές συνήθειες.