Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ IN VITRO FERTILIZATION (IVF)

 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια σύνθετη διαδικασία, που αποτελείται από πολλά επιμέρους στάδια.

 

Πριν την έναρξη του προγράμματος, πραγματοποιείται η εκτενής ενημέρωση τους ζεύγους γύρω από τις παραμέτρους της συγκεκριμένης μεθόδου.

 

Έτσι, το ζεύγος λαμβάνει ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με τον απαραίτητο εργαστηριακό έλεγχο, τη φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθηθεί καθώς και το συνολικό πρόγραμμα που πρόκειται να εφαρμοστεί.

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ – ΛΥΣΕΙΣ

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας εμφανίζεται συχνά και είναι διαχρονικό.

 

Το ποσοστό συνεχώς μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια και διεθνώς το 15% των ζευγαριών αντιμετωπίζουν δυσκολία στη σύλληψη γενικώς, ή στη σύλληψη του επιθυμητού αριθμού παιδιών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ

Πολλές φορές, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπογονιμότητας σε ζευγάρια που δεν μπορούν να συλλάβουν, δεν ανευρίσκεται κανένα αίτιο υπογονιμότητας.

Οι σάλπιγγες είναι βατές και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων εντός του φυσιολογικών ορίων από πλευράς αριθμού κινητικότητας και μορφολογίας.

 

Σε αυτά τα ζευγάρια,που δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε καμμιά αιτία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, πριν την εξωσωματική γονιμοποίηση, που είναι και η τελευταία λύση, την σπερματέγχυση την κλασσική IUI ή μέθοδο ΙUI-FSP.

 

Πρόκειται για μια μέθοδο ιδιαίτερα αποτελεσματική, κατά την διάρκεια της οποίας η γυναίκα λαμβάνει, αφ’ενός μεν, μικρότερες ποσότητες φαρμάκων σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση, αφ’ετέρου δε υφίσταται μικρότερη ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση.

ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΩΑΡΙΩΝ

Γονιμότητα για πάντα, όποτε θέλουμε και όχι γιατί πρέπει.

 

Ένα από τους πιο σημαντικούς τομείς στην αναπαραγωγική ιατρική είναι η διατήρηση της γονιμότητας στις γυναίκες σε όλες τις ηλικίες. Η σύγχρονη πρόοδος της επιστήμης έχει αλλάξει τους κανόνες της μοντέρνας ιατρικής και ιδίως αυτών της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με την κατάψυξη ωαρίων.

HUMAN OOCYTE CRYOPRESERVATION

This technique of oocyte preservation has developed to enable women who do not achieve pregnancy during their most fertile years. Medical problems or other social situations i.e. career, are common reasons for a woman to postpone pregnancy. In such occasions oocyte cryopreservation is the solution.

ΔΩΡΕΑ ΩΑΡΙΩΝ

Η δωρεά ωαρίων πραγματοποιείται στα τμήματα εξωσωματικής γονιμοποίησης Ιασώ, Ρέα Μαιευτικής Κλινικής καθώς και στο Ιάκεντρο Αθηνών πάντα σε συνεργασία με τον Ιατρό Αναπαραγωγής Ιωάννη Καλογήρου.

 

ΠΟΤΕ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑ ΩΑΡΙΩΝ;

Το πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων δίνει τη δυνατότητα επίτευξης εγκυμοσύνης στις παρακάτω περιπτώσεις :

 

    1. Γυναίκες με πρώιμη εμμηνόπαυση.
    2. Γυναίκες με χαμηλή ποιότητα ωαρίων.
    3. Γυναίκες ηλικίας 43-50 ετών (Άνω των 50 ετών απαγορεύεται από το νόμο)

 

ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ – ΑΡΘΡΟ
Ενδομητρική σπερματέγχυση- Intrauterine insemination (ΙUI)

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας στα ζευγάρια εμφανίζεται συχνά και είναι διαχρονικό.

 

Το ποσοστό συνεχώς μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια και διεθνώς το 15% των ζευγαριών αντιμετωπίζουν δυσκολία στη σύλληψη γενικώς, ή στη σύλληψη του επιθυμητού αριθμού παιδιών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

 

Η πιθανότητα σύλληψης σε ένα ζευγάρι που βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία και έχει σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη ή χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων είναι 20% ανά μήνα ενώ σε διάστημα 12 μηνών, το ποσοστό φθάνει στατιστικά στο 91%.

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας εμφανίζεται συχνά και είναι διαχρονικό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) τα υπογόνιμα ζευγάρια αποτελούν περίπου το 15% του γενικού πληθυσμού και συγκεκριμένα στην Ελλάδα υπολογίζονται περίπου σε 250.000 – 300.000 (Λαϊνάς, 2002). Τουλάχιστον 1 στα 6 ζευγάρια αναμένεται ότι θα ζητήσει τη βοήθεια ειδικού κάποια στιγμή στη ζωή του. Τα συναισθήματα ποικίλλουν και οι ζωές αλλάζουν.