Κρουστικά Κύματα Πέους

Μέχρι και σήμερα οι περισσότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις που προτείνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στυτικής δυσλειτουργίας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: αντιμετωπίζουν το σύμπτωμα και όχι την αιτία. Η εφαρμογή κρουστικών κυμάτων στο πέος είναι η μοναδική θεραπεία που ανατρέπει το προηγούμενο. Στοχεύει και θεραπεύει την αιτία που δημιουργεί τις διαταραχές στη στύση. Και είναι η πιο συχνή, τα αγγειακά προβλήματα του πέους.

 

Τα κρουστικά κύματα χαμηλής έντασης στο πέος αυξάνουν την αγγειογένεση και την αιματική ροή του πέους, γεγονός που επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα στη λειτουργία της στύσης. Οι διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι οι ασθενείς που δεν είχαν καλή ανταπόκριση στα φάρμακα από το στόμα, μετά από τη θεραπεία με κρουστικά κύματα είχαν σαφώς καλύτερη ανταπόκριση. Επίσης, ασθενείς που λάμβαναν φάρμακα από το στόμα και είχαν καλή ανταπόκριση μετά τη θεραπεία με κρουστικά δεν είχαν ανάγκη να λαμβάνουν φάρμακα.

 

Η συνολική διάρκεια της θεραπείας είναι 6 εβδομάδες. Υπάρχουν δύο διαφορετικά θεραπευτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται ανάλογα με την περίπτωση και την βαρύτητα του προβλήματος. Στο πρώτο πραγματοποιούνται 12 συνεδρίες, 2 φορές την εβδομάδα, ενώ στο δεύτερο, 6 συνεδρίες, 1 εβδομαδιαίως. Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά, πραγματοποιείται σε χώρο ιατρείου κατάλληλα εξοπλισμένου, χωρίς να απαιτείται καμμία αναισθησία αφού είναι μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία. Ο ασθενής δεν χρειάζεται να τροποποιήσει τυχόν άλλη φαρμακευτική αγωγή πρίν τη κάθε συνεδρία και μετά την ολοκλήρωσή της επανέρχεται άμεσα στη καθημερινοτητά του. Ανεπιθύμητες παρενέργειες δεν έχουν αναφερθεί και τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνεται να διατηρούνται και να διαρκούν για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

 

Ο σύγχρονος άνδρας δεν πρέπει να εγκλωβίζεται όταν πάσχει απο διαταραχές στύσης. Η επαναφορά του στην κατάσταση που ήταν πριν την εμφάνιση του προβλήματος δεν ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού. Ο αυθορμητισμός, η επάνοδος στην ερωτική κυριαρχία, η υγιής σεξουαλική ζωή είναι στόχος εφικτός !