Μαθιοπούλου Μόνικα

New Project - 2023-05-26T091159.797
Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος

Η Δρ. Μόνικα (Λεμονιά) Μαθιοπούλου διατηρεί το ιδιωτικό της ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή Μέγαρο Μουσικής). Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), όπου εισήχθη μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις. Ακολούθησε η ειδίκευσή της στην Ενδοκρινολογία.

Εργάστηκε σε μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία της χώρας (Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης, Θεαγένειο Θεσ/νίκης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων). Στη συνέχεια μετέβη στο εξωτερικό (Νewcastle, UK) όπου εργάστηκε στην Ενδοκρινολογική κλινική του Royal Victoria Infirmary, και εξειδικεύτηκε σε παθήσεις του θυρεοειδούς (αυτοάνοσα νοσήματα θυρεοειδούς, θυρεοειδικός καρκίνος, θυρεοειδοπάθειες στην εγκυμοσύνη), καθώς και στον Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ1, ΣΔ2, αντλίες ινσουλίνης, ΣΔ κύησης).
Ως ειδικός εργάστηκε στην Αθήνα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αγ. Σάββας. Έχει λάβει υποτροφία από την UEMS για κλινική έρευνα στην αυτοάνοση θυρεοειδοπάθεια (ν.Grave’s). Κλινικά ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία της πλειοψηφίας των παθήσεων Ενδοκρινολογίας-Διαβήτη και Μεταβολισμού. Η εξατομικευμένη και ολιστική προσέγγιση των ασθενών, με βάση τα τελευταία δεδομένα της ιατρικής επιστήμης, αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο της.