Επαμεινώνδας Κουτσιαρής

Χειρουργός Ανδρολόγος | Ουρολόγος

Ο Δρ. Κουτσιαρής Α. Επαμεινώνδας γεννήθηκε στην πόλη του Βόλου. Εισήχθη στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων. Εκπαιδεύθηκε αρχικά στη Γενική Χειρουργική και στη συνέχεια στην Ουρολογία στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» από όπου και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Χειρουργικής Ουρολογίας.

 

Κατά τη διάρκεια της ειδικοτητάς του διετέλεσε μέλος της διοικούσας επιτροπής των ειδικευομένων ουρολόγων και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο αντίστοιχο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας. Παράλληλα με την ειδίκευση, συμμετείχε ενεργά ως συνερευνητής ιατρός σε πέντε διεθνείς κλινικές μελέτες φαρμακευτικών δραστικών ουσιών στο πεδίο της ουρολογικής ογκολογίας.

 

Μετά τη λήψη του τίτλου της ειδικότητας παρακολούθησε στο εξωτερικό μετεκπαιδευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας και έπειτα από εξετάσεις έλαβε την ευρωπαϊκή πιστοποίηση ουρολογίας και ανδρολογίας και κατέχει τον τίτλο «Fellow of the European Board of Urology».

 

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική του διατριβή έχει θέμα «Ιστορία της Ορχεκτομής» και εκπονήθηκε από την Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιστημονικής επιμόρφωσης μετεκπαιδεύθηκε στη διενέργεια και διάγνωση υπερηχογραφημάτων και έπειτα από τις αντίστοιχες εξετάσεις, έλαβε την πιστοποίηση και την άδεια για την εκτέλεση υπερήχων του ουροποιογεννητικού συστήματος.

 

Το επιστημονικό έργο περιλαμβάνει τη συγγραφή τμημάτων ουρολογικών βιβλίων, τη συγγραφή διεθνών και ελληνικών δημοσιεύσεων, τη συμμετοχή και παρουσία του τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή συνέδρια ως κεντρικός ομιλητής. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής και άλλων επιστημονικών εταιρειών.

 

Οι τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες, η αισθητική χειρουργική ανδρολογία, η ανδρική υπογονιμότητα και η χειρουργική ογκολογία του ουροποιογεννητικού συστήματος.

 

Ο Δρ. Κουτσιαρής Επαμεινώνδας παρέχει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε επιστημονική συνεργασία με την Woman Clinic Καλογήρου στην Αθήνα ενώ παράλληλα διατηρεί εξειδικευμένο ιατρικό παράρτημα στην πόλη του Βόλου, το Ανδρολογικό Βόλου.