Βάσσης Πολύτιμος

Bάσσης_Πολύτιμος
Δερματολόγος | Αφροδισιολόγος

Ο Bάσσης Πολύτιμος είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα οπου και τέλειωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ( 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Άρτας). Στη συνέχεια αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις και εισήχθη με σειρά 1ος στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 2001 στο τμήμα Ιατρικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ΣΣΑΣ και το τμήμα της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2007 με βαθμό “Λίαν Καλώς”. Έλαβε επίσης Στρατιωτικό έπαινο αριστείας.
Το 2007 ορκίστηκε Σημαιοφόρος Ιατρός στο Πολεμικό Ναυτικό. Την περίοδο 2007-2008 ολοκληρώσε με επιτυχία το σχολείο Ναυτικής Ιατρικής και το σχολείο Καταδυτικής και Υπερβαρικής Ιατρικής.Την ίδια περίοδο έκανε rotation στις κλινικές του ναυτικού νοσοκομείου Αθηνών. Έλαβε επίσης πιστοποιήση στην προνοσοκομειακή παροχή Α’ βοηθειών ATLS απο το Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών και στο ALS ( Advanced Life Support).
Την περίοδο 2008-2013 υπηρέτησε σαν προϊστάμενος στα θεραπευτήρια πολεμικών πλοίων και συγκεκριμένα της φρεγάτας Ψαρά και του αρματαγωγού Ρόδος. Το 2013 τοποθετήθηκε ως ιατρός της Βάσης Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα.
Στη συνέχεια το έτος 2014-2015 εκπαιδεύτηκε στην εσωτερική παθολογία ως ειδικευόμενος Δερματολογίας Αφροδισιολογίας, στην Ά Παθολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.
Από το 2015-2018 ακολούθησε 3 έτη εκπαίδευση στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων “Ανδρέας Συγγρός” υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Δερματολόγου κ Ρηγόπουλου Δημήτριου και της Καθηγήτριας κ.Αντωνίου Χριστίνας,όπου μετά από επιτυχή εξέταση,του απονεμήθηκε ο τίτλος της ειδικότητας της Δερματολογίας Αφροδισιολογίας.
Από τον Ιούνιο του 2018 κατέχει την θέση του επιμελητή της Δερματολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.
Ο ιατρός είναι μέλος της ΕΔΑΕ (Ένωση Δερματολόγων Αφροδισιολόγων Ελλάδος), της Eυρωπαικής Ένωσης Δερματολόγων (ΕADV),της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοσκόπησης και άλλων ιατρικών εταιριών.
Το επιστημονικό έργο περιλαμβάνει τη συμμετοχή στη συγγραφή διεθνών και ελληνικών δημοσιεύσεων.
Συμμετέχει διαρκώς σε εγχώρια και διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο τις φλεγμονώδεις παθήσεις και την ογκολογία δέρματος,την δερματοσκόπηση, καθώς και την αισθητική δερματολογία.
Έιναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.